Optiuni
Inregistrare Autentificare

Sunteti aici: Acasa » Evenimente » Manifestari » Termografia - Metoda revolutionara in sport
Joi, 18 Apr 2024
Joi, 28 Ianuarie 2016 15:32

Termografia - Metoda revolutionara in sport

Evaluati acest element
(3 voturi)

Termografia este o metodă revoluționară în sport . Acesta prezintă diverse avantaje printr-o examinare fără contact, nedureroasă, fără radiații, total inofensivă, ceea ce determină scanarea sportivului în timp real. Sensibilitatea sporită permite imaginii termice să identifice suprafețele de activitate metabolică mai mare sau mai mică. Acest lucru este util atât în evaluarea metabolismului organismului ca un întreg, în studiul de repaus al ratei metabolice și consumul de energie, precum și segmente, cum ar fi articulațiile și mușchii. În vederea evaluării, atletul este așezat pur și simplu în fața echipamentului care surprinde imaginile, care sunt apoi interpretate de un specialist în termologie.

Această interpretare se poate face din punctul de vedere al mișcării de către kineto-terapeut, prin identificarea suprasarcinii și abaterilor posturale, sau dintr-un punct de vedere medical pentru identificarea rănilor și a îmbolnăvirilor.

Sportivii pot fi monitorizați individual sau în grupuri. În timpul acestei monitorizări, se realizează grafice, ce vor indica tendința de supraîncărcare în anumite părți ale corpului. Aceste suprasarcini sunt prima dovadă a vătămării, i.e., înainte de a deveni simptomatic. Și, pe baza acestor informații, personalul medical poate lua măsuri de prevenire și poate crea un ghid pentru ca atletul să se antreneze corect și astfel să evite vătămarea.

Acest lucru este foarte important pentru jucătorii de fotbal, care au un volum mare de jocuri și trebuie să rămână activi pe durata unui sezon, și ei nu pot fi lăsați pe dinafară.

Din punct de vedere medical, interpretarea poate acoperi un domeniu și mai interesant. De exemplu , în diagnosticarea și documentația pentru durerea complexă cum sunt fracturile de stres și pubalgia, dar și în alte situații clinice unde,  fără examinări suplimentare, problema nu poate fi clarificată.  De asemenea, și atunci când testele anatomice, de tipul X-ray , utlrasunete și RMN sunt normale. De asemenea, este interesant faptul că termografia permite numeroase înregistrări, în condiții de siguranță deplină, permițând de exemplu, evaluarea recuperării atletului în urma unei răniri. Termografia este aplicată în prezent la mai multe echipe de fotbal din Brazilia și din străinătate, precum și în medicina sportivă.

 

 

Sursa: http://ibtm.com.br/en/2015/09/3277/

Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018 15:31

Lasati un comentariu

sus

Ultimele comentarii

SONDAJ

Doriti sa apara mai multe articole despre